Beverwijk is drie trapvelden rijker: “Logistiek een uitdaging”

De voetballers in Beverwijk kunnen met een gerust hart de zomerstop in. Middenin de gemeente Beverwijk realiseerde KSP Kunstgras onlangs drie kunstgras trapvelden, waar men tijdens de voetballoze periode prima kan vertoeven. “We hebben drie complete veldjes afgeleverd en dat is prima gegaan”, stelt Martien van Ruitenbeek, die namens KSP verantwoordelijk was voor de uitvoer.

Het was voor Van Ruitenbeek en zijn collega’s vooral logistiek gezien een flinke onderneming. De trapvelden liggen middenin verschillende woonwijken, waardoor het passen en meten was om alles netjes op de juiste plaats te krijgen. “Je moet iedereen tevreden houden, dus ook de buurt waarin je bezig bent. We hebben alle tuintjes weer heel gelaten”, lacht Van Ruitenbeek, die ook qua ondergrond nog een uitdaging had. “Het uitgangspunt was om nul zand af te voeren. Ook dat was logistiek een uitdaging, maar door middel van het bouwen van dijkjes is dat prima gelukt. We hebben zelfs nog een natuurlijke tribune gebouwd, haha.”

Gemeente blij

Er liggen in Beverwijk weer drie mooie, nieuwe trapvelden, waar voetballers in de zomer de nodige partijen kunnen spelen. Ook de opdrachtgever, de gemeente Beverwijk, is bijzonder blij met het verloop van het proces rond de aanleg van het kunstgras. “De samenwerking met Martien was heel prettig. Vooraf werd er adequaat ingemeten en ook de aanleg van het kunstgras werd vakkundig gedaan. Als er vragen waren, of er iets niet duidelijk was, dan belde Martien op. Of ik ging er even langs. Dat werkte prima”, zegt Marian Bankras namens de gemeente Beverwijk.

De gemeente deed al vaker zaken met KSP Kunstgras en kwam zodoende ook voor deze klus weer terecht bij KSP. “We waren bezig met speelplekken, maar de kunstgrasvelden moesten we uit dat project halen. Zodoende kwamen we weer bij KSP terecht en een volgende keer zou ik het zo weer doen. Het is weer super leuk geworden”, aldus Bankras. En Van Ruitenbeek? Is hij een blij man? e hebben efficiënt gewerkt en er liggen weer drie multifunctionele veldjes. Het was een mooi project!”