Buurtbewoners helpen mee in Langedijk: ‘Voortvarend gegaan’

Als buurtschap vraag je bij de gemeente om een kunstgrasveld, maar dat blijkt financieel een onhaalbaar project. Dan kun je afhaken en geen moeite meer doen, maar ook alternatieven zoeken. In Langedijk gaven ze het goede voorbeeld, want door middel van subsidie en crowdfunding herrees daar een mooi, gloednieuw kunstgrasveld. KSP werd ingeschakeld voor de aanleg.

 De buurt speelde in Langedijk een grote rol in de aanleg van het kunstgrasveld. Op het speelveldje werden altijd al de nodige toernooien en wedstrijden georganiseerd, speciaal voor kinderen uit de buurt. Om die evenementen te continueren werd bij de gemeente gevraagd om een kunstgrasveld. “Al een jaar of vijf, zes vraagt de buurtvereniging om zo’n kunstgrasveld”, vertelt projectleider Nico Blom namens de gemeente. “Bij de gemeente was er geen geld voor, maar we hebben aangegeven dat het ook via subsidie en crowdfunding zou kunnen. Dat is goed opgepakt, voortvarend gegaan en nu ligt er een mooi veld.”

Sponsoring

Er werd aan van alles gedacht om de kosten zo dragelijk mogelijk te houden. De buurt speelde een kleine rol in de aanleg en kwam zelf ook met oplossingen. Zo werd het grondwerk gesponsord. “Een inwoner van de buurt werkt bij een grondbedrijf en dat bedrijf heeft het grondwerk gedaan. Dat scheelde weer iets. Uiteindelijk hebben wij de uitvoering voor onze rekening genomen, ook omdat we later het onderhoud moeten doen. Het is voornamelijk groot werk, dus qua aanleg konden de inwoners niet veel doen. Al is dat allemaal goed verlopen hoor.”

“Prachtig veld”

KSP Kunstgras werd door de gemeente Langedijk benaderd om het kunstgrasveld aan te leggen. “We waren al bekend met KSP. Er zijn uiteraard meer kapers op de kust, maar we hebben al jaren goede ervaringen met KSP. De opstart was nog even moeizaam, maar dat was ingecalculeerd. Als een ander bedrijf iets uitloopt, werkt dat door. Ook ditmaal is het allemaal prima verlopen en ligt er een prachtig veld. De jeugd is er nog altijd iedere dag te vinden, dus het is een groot succes”, sluit een tevreden Blom af.