KSP levert kunstgras voor grote speelplaats in Zoetermeer

Als een vader op een zonnige middag met zijn kinderen een rondje wandelt, gaat de blik van zijn kroost direct naar nieuwe speeltoestellen. In Zoetermeer is KSP op dat moment bezig met de aanleg van een flinke speelplaats en dat maakt de kinderen direct enthousiast. Helemaal als vader duidelijk maakt dat dit speciaal voor kinderen is.

De kleine kids reageren razend enthousiast, terwijl er eigenlijk nog niet zoveel te zien is. Er is zand, veel zand, maar wel is men bezig met het plaatsen van de eerste speeltoestellen, inclusief glijbaan en kabelbaan. Dat maakt de kinderen waarschijnlijk ook zo enthousiast. Ruim honderd meter verderop zijn de mannen van KSP bezig met graafwerkzaamheden, want zo groot is het project. Er moet onder andere een voetbalveldje ontstaan en ook wordt er gezorgd voor een kleine skatebaan. “In totaal komen er vijftien toestellen te staan. We beginnen met toestellen voor de jongsten en eindigen met de oudsten”, geeft een van de medewerkers aan.

 

Aanleg van kunstgras

Voor de partijen is een klus van zo’n omvang geen alledaagse bezigheid. “Normaal zitten we maximaal twee nachten in een hotel, maar nu de hele week. Dat hebben we nog nooit gehad. Aan de eind van deze week moet het klaar zijn, maar dat gaat ons wel lukken hoor”, is de medewerker zeker van zijn zaak. KSP heeft al vaker aan speelplaatsen gewerkt en zorgt ook ditmaal voor de aanleg van vele stukken kunstgras. Rond de speeltoestellen moet valdempend kunstgras(Playgrass®) komen, maar uiteraard ook op het voetbalveldje. “We hebben die gasten al vaker gezien, we kennen ze. De samenwerking verloopt altijd goed.”

Zoals gezegd moet er aan het einde van de week een complete speelplaats zijn herrezen. In een later stadium zet de opdrachtgever de puntjes nog op de i, zodat de vader en zijn kinderen op een veilige en prettige manier gebruik kunnen maken met de speeltoestellen. Als dat gelukt is, is er weer een mooie klus afgerond. Speelplezier gegarandeerd, zoveel moge duidelijk zijn.