KSP levert ondergrond vernieuwd Urban Athletes Park

Aan de Zegerplas in Alphen aan de Rijn herrees de afgelopen weken het vernieuwde Urban Athletes Park. Aannemersbedrijf Van de Werff droeg de zorg voor het project van liefst 850 vierkante meter, waarvoor KSP Kunstgras de ondergrond leverde. “Dit project kenmerkte zich door het uitdagende kleurenpatroon”, vertelt Joost Sweep namens KSP.

In het Urban Athletes Park is het mogelijk om de sport freerunning te beoefenen. Freerunning is een spectaculaire sport, waarbij je zo snel mogelijk verplaatst over en met obstakels. De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie omschrijft het als volgt: “Freerunning = vrijheid, springen, klimmen en salto’s maken.” Daarnaast wordt het park ook gebruikt voor Calisthenics, een vorm van training met het eigen lichaamsgewicht. Bij Calisthenics kun je denken aan push-ups pull-ups en squats. Dit zijn de drie belangrijkste Calisthenics oefeningen.

KSP pakt ondergrond aan

In Alphen aan de Rijn werd een jaar geleden besloten om naast de Zegerplas een speciaal park aan te leggen, met een flinke variatie aan toestellen. In totaal bestaat het Urban Athletes Park uit 850 vierkante meter, waar dagelijks vele sporters te vinden zijn. Calisthenics, freerunning, alles komt voorbij. Onlangs werd dit park uitgebreid met verschillende nieuwe onderdelen en moest ook de ondergrond van 850 vierkante meter onder handen worden genomen.

“Om de juiste kleurcombinatie te vinden, is er in overleg met Edelgrass gezocht naar het meest geschikte kunstgras”, begint Sweep. “Uiteindelijk is er, samen met de opdrachtgever, besloten om te kiezen voor het type Ten Cate XP. Dit is een oersterk vezel, bestand tegen enorme speelintensiteit.” Er was de nodige communicatie nodig om tot het juiste type gras te komen. “En er moest direct met de productieafdeling worden geschakeld om voldoende capaciteit te hebben. Door de korte lijn met Van de Werff en Edelgrass was het materiaal er precies op tijd.”

Pittige klus

KSP leverde al meerdere ondergronden voor vergelijkbare parken, maar in Alphen aan de Rijn was het een pittige klus. Op 5 mei kwam de opdracht binnen en op 18 mei werd er gestart. Een ruime week later moest het project klaar zijn. “Er is intern bij KSP ruimte gemaakt om de juiste ploegen beschikbaar te hebben voor dit werk. Een externe uitzetter heeft het werk in detail uitgezet, zodat de juiste kleuren op de juiste plek terecht kwamen. Onze jongens konden zich zo puur en alleen richten op het leggen van gras”, aldus Sweep.

Inmiddels zijn de werkzaamheden naar tevredenheid afgerond en is het park weer in gebruik. De waaghalzen, rond Alphen aan de Rijn ongeveer zo’n vierhonderd bij elkaar, kunnen hun kunsten gaan vertonen. Calisthenics, freerunning en andere takken van sport, in Alphen aan de Rijn kunnen ze weer aan de bak. Sweep: “Het was een mooi en snel project en we zijn trots op het eindresultaat. Ik hoop dat de sporters er veel plezier van gaan hebben.”

Bekijk hier beelden van het Urban Athletes Park!

http://www.nu.nl/alphen-aan-den-rijn/4726053/vernieuwde-urban-athletes-park-in-alphen-rijn-geopend.html