KSP renoveert midgetgolfbaan Borken am See (Duitsland)

KSP heeft onlangs een midgetgolfbaan op camping Borken am See gerenoveerd. In opdracht van Vakantie24 is er gezorgd voor een nieuwe, robuuste uitstraling, waarin het thema ‘piraten’ een centrale plaats heeft gekregen. “We hebben dit uitgewerkt tot een volledige beleving”, zegt Dirk de Brouwer, bedrijfsleider van de zuidelijke vestiging van KSP.

Op de recreatievakbeurs in Hardenberg kwamen KSP en Vakantie24 met elkaar in contact en in februari is begonnen met de werkzaamheden op de camping in Duitsland. Allereerst werd de 18-holes midgetgolfbaan gestript, waarbij de oude hindernissen niet meer terug zijn gekomen. “Als vervanging is gekozen voor houten objecten en hindernissen, die door middel van een kettingzaag zijn bewerkt. Dat heeft al met al ruim vier weken geduurd, om zo tot een mooi eindresultaat te komen”, vertelt De Brouwer.

Na die werkzaamheden is er in maart begonnen met het heropbouwen van de midgetgolfbaan. Er is gestart met een wereldbol, waarmee ‘de piraat’ de wereld kan verkennen. “Daar is uiteraard een schip voor nodig en dat schip neemt de golfer mee op reis. Het verdere verhaal moet iedereen zelf gaan beleven en voelen, dat werkt het beste”, weet De Brouwer, die samen met de opdrachtgever heeft gekozen voor kunstgras in diverse kleurstellingen en poolhoogtes. Daarnaast zijn diverse kanten en randen voorzien van dik scheepstouw en zijn de zijkanten afwisselend gedicht met houten boomschijven en kasseien.

In totaal is het team van KSP zes weken bezig geweest in Duitsland, precies de doorlooptijd die vooraf werd afgesproken. De Brouwer: “Het resultaat valt erg in de smaak, het is precies geworden zoals de opdrachtgever het had bedacht. Het geheel moest een robuuste uitstraling hebben en dat is zeker weten gelukt. We wensen Vakantie24 en het team en de bezoekers van Camping Borken Am See heel veel speelplezier op deze nieuwe midgetgolfbaan.”