KSP rondt veelzijdig project af: ‘Kwamen veel disciplines naar voren’

KSP heeft in de zomerperiode een compleet playground aangelegd in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Een veelzijdig project, waarbij vele disciplines moesten worden uitgevoerd. “Dat maakt het zo mooi. Het moest in een kort tijdsbestek, maar dat is helemaal gelukt”, vertelt projectleider Joost Sweep.

De aanleg van de Krajicek Playground, zoals de plaats officieel heet, komt voort uit een samenwerking tussen de gemeente Leidschendam-Voorburg en KSP. Beide partijen sloten een samenwerking voor vier jaar, waarbij KSP zorgdraagt voor de aanleg en het onderhoud van speelvoorzieningen. De speelplaats in het Corbulopark is daar het eerste resultaat van. “De aanbesteding is ons niet alleen gegund op basis van prijs, maar ook op kwaliteit. Ons plan van aanpakt neemt de gemeente veel werk uit handen en mede daarom is het ons voor vier jaar gegund”, weet Sweep.

In het Corbulopark ging KSP al snel aan de slag. Er lag een veelzijdige klus te wachten, in een park waar tot dan toe weinig gebeurde. “Er kwamen veel uiteenlopende disciplines in naar voren. Grondwerk, straatwerk, groenvoorziening en natuurlijk verschillende ondergronden als kunstgras, gietrubber en drainbeton. Maar ook zijn er interactieve speeltoestellen neergezet, die via zonne-energie worden voorzien van stroom”, doelt Sweep onder andere op een interactieve geluidsboog en een Sutu-voetbalwand. KSP had tijdens de aanleg een coördinerende taak, waarbij het de uitdaging was om alle leveranciers op de juiste tijd, op de juiste plek te krijgen.

Positieve Past Performance: 8,5

De Krajicek Playground moet ervoor zorgen dat kinderen uit de buurt in een veilige omgeving, dicht bij huis, onbezorgd kunnen sporten en spelen. Tot op heden valt de playground in de smaak, zo blijkt ook uit de gemaakte Past Performance van de gemeente Leidschendam-Voorburg. KSP ontving een 8,5 voor het gedane werk. “Een heel mooi cijfer. De gemeente is blij met ons en dat doet ons goed. Er is een mooi park ontstaan, waar kinderen en volwassenen naar hartenlust kunnen spelen en sporten”, sluit een Sweep af.