Multifunctioneel kunstgrasveld Amersfoort volop in gebruik

Als de zon schijnt en de temperatuur het toelaat om in de korte broek naar buiten te gaan, dan is het op het kunstgrasveld van sportpark Bokkeduinen in Amersfoort al snel een drukte van jewelste. Op het complex van MBO Amersfoort heeft KSP Kunstgras een multifunctioneel veld aangelegd en dat veld valt overduidelijk in de smaak.

 

Op een gemiddelde dag met mooi weer is het op het veld een drukte van jewelste. De locatie van MBO Amersfoort op sportpark Bokkeduinen is speciaal voor studenten die de sportwereld in willen en dus moeten die studenten aan de bak. Normaliter vinden de sportlessen veelal plaats in de sporthal, maar bij mooi weer wordt er graag uitgeweken naar buiten.

 

Met de komst van het multifunctionele veld, aangelegd door KSP, heeft de school er weer een uitwijkmogelijkheid bij. “Als het mooi weer is, dan sport je liever buiten dan binnen. Er wordt sinds de aanleg van het veld ook volop gebruik van gemaakt en de geluiden zijn positief. Dit veld is eigenlijk een verlengstuk van de sporthal. Vandaar ook de vele lijnen, doelen en baskets. Zo kunnen er ook buiten veel sporten beoefend worden”, zegt Tjitte Boersma namens MBO Amersfoort.

 

Google

Het idee voor het nieuwe kunstgrasveld werd al even geleden geopperd. In een verder stadium ging de school op zoek naar een partner voor de aanleg en uiteindelijk vond het de samenwerking met KSP. “Eerlijk gezegd vond ik KSP via Google. Je gaat zoeken en zo kom je in contact”, lacht Boersma. Allereerst moesten er drie tennisbanen verdwijnen. “Die lagen op de plek van het kunstgrasveld. KSP heeft het gravel eraf geschraapt en daarna de voorbereidingen voor het grondwerk gedaan. Vervolgens is het veld vanaf nul weer opgebouwd”, vertelt Boersma.

 

In augustus van 2016 werd het veld voor het eerst gebruikt en direct waren de geluiden positief. “Wij hebben tot dusver een goed gevoel. Het proces liep perfect. Soms was er wel eens een hekje of een deur niet goed opgemeten, maar dat werd dan ook weer hersteld. Al met al zijn wij tevreden”, aldus Boersma. Helemaal klaar is het veld echter nog niet. “Er wordt ook hockey op gespeeld en dan schiet de puck nog wel eens onder het hek door. Er komt een profiel met een rubberen inleg onderaan het hekwerk, waardoor ook dat probleem is opgelost. Wij zijn heel content met het eindresultaat.”