Samenvoegen schoolpleinen in Capelle blijkt gouden zet

De basisscholen OBS Het Baken en OBS De Catamaran in Capelle aan den IJssel beschikten voor de zomer over twee aparte schoolpleinen. Inmiddels is alles anders, want de afscheiding is verdwenen en daardoor spelen de kinderen op één groot schoolplein. KSP nam de totale renovatie voor haar rekening.

Het was hoogzomer toen KSP begon met het openbreken van de twee aparte schoolpleinen. Het Baken en de De Catamaran hadden allebei een eigen schoolplein, die door grote hekken van elkaar gescheiden waren. Die hekken werden verwijderd en vervolgens werd het plein onder handen genomen. “We hebben dat helemaal in eigen beheer gedaan, met alleen maar eigen personeel. In vijf weken hebben we van twee pleinen één natuurlijke speelplek gemaakt”, vertelt Kilian Peschel namens KSP.

Zandbak omgetoverd

Zo werd er gebruik gemaakt van de oude zandbak, die omgetoverd werd tot een plek voor een groot speeltoestel. Daarnaast kreeg het schoolplein een bult van Tigermulch, met daarin een glijbaan en een zittribune. Als het even mooi weer is en de kinderen buiten zijn, is het daar een drukte van belang.

Zo ook op een zonnige donderdagmiddag, als Anton Teterissa, conciërge bij OBS de Catamaran, een rondleiding geeft over het plein. De kinderen maken volop gebruik van de speeltoestellen, waaronder de glijbaan en de klimrekken. Het plezier straalt er vanaf. “Iedere pauze wordt zo een beetje een feestje he? De kinderen moeten wel voorzichtig doen natuurlijk, maar dat gaat steeds beter”, vertelt de conciërge.

“Zo, dit is mooi geworden”

Teterissa wist na zijn vakantie niet wat hij zag en vertelt dat het schoolplein bijzonder in de smaak valt. “Ik kwam een week voor het einde van de vakantie een keer kijken en dacht echt; ‘zo, dit is mooi geworden’. Ik heb ook direct foto’s gemaakt en die naar de directie van onze school gestuurd. De kinderen vinden het ook schitterend, want ze maken volop gebruik van het schoolplein. Vooral rond het klimrek is er altijd heel veel drukte. Het samenvoegen van de schoolpleinen is prima geweest.”

Ook KSP is blij met het eindresultaat. “Er ligt een leuk en fris plein, met veel natuurlijk materiaal. Daar kunnen de kinderen hun ei vast en zeker kwijt”, weet Peschel.