Sprookjeswonderland dik tevreden: “Het ziet er weer netjes uit”

KSP Kunstgras BV heeft in Sprookjeswonderland het volgende project afgerond. Het themapark in Enkhuizen besloot de speeltuin grondig aan te pakken en schakelde voor de ondergrond KSP in. Arjan Bok, hoofd techniek en ontwikkeling binnen het park, spreekt over een geslaagde samenwerking.

Arjan, het project is inmiddels helemaal afgerond. Zijn jullie tevreden met het eindresultaat?

“Ja, zeker weten. Alles is volgens afspraak verlopen en binnen de gestelde tijd geleverd. Onze speeltuin ziet er nu weer een stuk netter uit. Er waren nog wel wat kleine kanttekeningen, maar die zijn allemaal keurig opgelost. We zijn dan ook zeer tevreden over het werk van KSP.”

Hoe zijn jullie eigenlijk bij KSP terecht gekomen?

“Dat is al een hele tijd geleden… Volgens mij was het op een beurs, ergens in 2009 of 2010. Destijds kwamen we in contact met Van Zijl, inmiddels overgenomen door KSP. Op dat moment hadden we nog geen budget om de speeltuin aan te pakken en dat hadden we nu wel. Dan kun je het via een specialist in speeltoestellen regelen, maar die komen vaak ook bij KSP terecht. Dus zijn we rechtstreeks naar KSP gegaan en zo is de samenwerking geboren.”

Van begin tot eind, hoe verliep het proces?

“Vijf jaar geleden hebben we de speeltoestellen verplaatst, maar was er geen ruimte om alles te vernieuwen. We zijn toen gaan werken met gerecycled kunstgras van opgekochte tennisbanen. Zoals gezegd was er nu wel budget om de speeltuin aan te pakken en dus zijn we plannen gaan maken. Kilian Peschel is langsgekomen voor een gesprek en uiteindelijk kwam daar een offerte uit.”

“Bij de directie leefde er overigens wel wat twijfels, omdat er op dat moment volop gesproken werd over de infill van de kunstgrasvelden. Kilian is toen nog een keer langsgekomen en heeft alles nogmaals toegelicht. Uiteindelijk is de directie akkoord gegaan en werd er een werkperiode van drie weken afgesproken. Dat bleek ook nodig, maar uiteindelijk is het netjes gehaald.”

Wordt er al volop gebruik gemaakt van de nieuwe speelplaats?

“Het is vandaag een regenachtige dag, dan is het automatisch iets minder druk. Maar zoals gisteren, als de zon volop schijnt, is het beredruk en wordt er heel veel gebruik van gemaakt. Het is zeker weten een goede investering geweest, haha.”

Al met al: voor herhaling vatbaar?

“Ja hoor, zeker weten. Als we nog een stuk kunstgras nodig hebben of wellicht de speeltuin een keer uitbreiden, komen we zeker terug!”